BLOG

Delamo se, da je še poletje 🙂

08/09/2023

Začelo se je. Novo šolsko leto namreč. In spet se pojavljajo tisti mešani občutki veselja za vse tiste udeležence, ki so zasedli šolske klopi ali našli zaposlitev in hkrati praznina, ker jih že pogrešamo. A že spoznavamo nove obraze in se veselimo drugih zgodb.

Teden smo začeli in zaključili kreativno. V ponedeljek smo se pobliže seznanili s spletno aplikacijo za oblikovanje Canvo, ki je priročno go-to orodje za oblikovanje atraktivnih in raznolikih vizualnih podob. In spoznali, da se tudi zapletene stvari da poenostaviti. V oblikovanju letakov, plakatov in vabil so se preizkusili tudi naši mladci in mladenke.

Bil bi greh, če ne bi izkoristili sončnega vremena, zato smo se odpravili na Bled. Preverili smo, kako potekajo priprave na prihajajoči košarkarski spektakel na gladini Blejskega jezera in kako se postavlja plavajoče košarkarsko igrišče, se dodobra sprehodili, plavali, udarili partijo Enke ter se naužili sončnih žarkov.

Sreda je bila idealna za delovno akcijo v Kamniku, kjer smo z udeleženci zavihali rokave in pomagali pri odpravljanju škode po poplavah. Na koncu smo si zaslužili konkretno kosilo – okusne hamburgerje.

V polnem teku so tudi priprave na dogodek v okviru mednarodnega dneva športa, ko bomo obiskovalce razveselili z unikatnimi ročno izdelanimi dobitki, ki jih bodo lahko priigrali na kolesu sreče.

Začeli smo tudi z našim projektom Podhod – izdelovanja grafitov in mozaika. Z nami je bila na prvi delavnici Urška Ambrožič Poročnik, ki nam bo pomagala čez cel projekt. Njeno strokovno znanje in izkušnje nas bodo vodile, da bo delo lažje steklo. V petek smo si ogledali lokacijo, prerisali izbrane motive, ki jih bomo oblikovali v mozaični del ter začeli z delom. Začeli, res, s prvimi koraki. Veselimo se vseh naslednjih. To bo obenem čas medgeneracijskega sodelovanja in solidarnosti.
Poročamo!

Dostopnost

Share This