BLOG

Študijski krožek: leseno in zabavno

02/10/2023

Trajnostna ustvarjalnost v študijskem krožku ‘Leseno in zabavno’

Vse večja osveščenost o okoljskih vprašanjih in uporaba naravnih, obnovljivih materialov sta nas navdihnila, da smo se odzvali na vabilo Zavoda 364 in se pridružili študijskemu krožku ‘Leseno in zabavno’. V okviru krožka smo raziskovali različne uporabe naravnih materialov, predvsem za izdelavo lesenih iger. Lesene igrače so bolj trajnostne, okolju prijazne in obenem izjemno zabavne za otroke.

Med trajanjem študijskega krožka, od maja do septembra, smo se naučili uporabiti različne vrste lesa in izdelali več lesenih iger različnih velikosti. Pri tem smo se tudi naučili šivati blazinice za igro “štrbunk” ter za polnilo uporabili koruzo. Poleg tega smo ustvarili igre, kot so “štiri v vrsto,” “strelastika” ter priljubljena igra “Kubb.”

Posebej pomemben dogodek, na katerega so se udeležili nekateri člani študijskega krožka, je bil dogodek ob svetovnem dnevu beguncev v Namestitvenem centru Logatec. Tam smo prvič predstavili izdelane lesene igre in nekaj od njih podarili centru za otroke, ki so se znašli v težkih razmerah. Igrače so prinesle nasmehe na njihove obraze ter jih popeljale v svet zabave in učenja.

Preostali del izdelanih iger smo z udeleženci študijskega krožka podarili različnim organizacijam, s katerimi smo sodelovali. Večino iger boste lahko preizkusili v Medgeneracijskem centru Bled, kjer so udeleženci krožka tudi ustvarjali te lesene igrače. Lesene igre bodo predstavljale odličen dodatek v novi leseni stavbi Medgeneracijskega centra Vezenine Bled, kjer bodo lahko ljudje vseh generacij uživali v igri in povezovanju. Eno od iger bo na voljo tudi udeležencem v Mladinskem dnevnem centru KamRa v Radovljici.
Udeleženci študijskega krožka ‘Leseno in zabavno’  so našli odličen način, kako deliti radost igre in spodbuditi trajnostno ustvarjalnost v naši skupnosti ter širše.

Študijski krožek financira Andragoški center Slovenije in Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje.

Dostopnost

Share This