BLOG

Dogajanje v Gorjah 2023/24

03/10/2023

V okviru Medgeneracijskega centra Bled predstavljamo programe, ki bodo potekali v Gorjah. Vsebine financira Občina Gorje. Programi bodo potekali v prostorih Občine Gorje, v Osnovni šoli Gorje, na Vrtu Okusov in tudi na drugih lokacijah.

PISANO JESENSKO POPOLDNE, Vrt Okusov, različni izvajalci
Enkratni dogodek; sobota, 21. 10. 2023, od 14.00 naprej
Sedaj že tradicionalni dogodek »Pisano jesensko popoldne« bo tudi letos potekal na domačiji Vrt Okusov Mateje Reš v Zgornjih Gorjah. Povezovalni dogodek za vse generacije je namenjen prepletanju različnih znanj in veščin lokalnih organizacij in izvajalcev. Na zabavnem medgeneracijskem druženju se bodo lahko obiskovalci preizkusili na različnih brezplačnih delavnicah, kupili izdelke lokalni proizvajalcev, se družili in naučili kaj novega.
Na dogodek se ni potrebno prijaviti, lahko pa izpolnite prijavnico, da vas obvestimo o dogajanju: https://prijave.snipi.si/PjgrTRhL8aK

OTROŠKA ŠOLA SLIKANJA
Trajanje: 30 ur, lokacija: OŠ Gorje
Cena: 80 EUR
Četrtek, 15.00 – 16.30; začetek: 19.10; prijavnica: https://prijave.snipi.si/nw96UghLYNe
Otroška šola slikanja je preverjena šola slikanja, ki deluje v Avstriji že več kot 50 let. Namenjena je otrokom med šestim in enajstim letom starosti. Otroci na tečaju rišejo poljubne motive, ki so plod njihove domišljije. Pri slikarskem postopku imajo vedno glavno besedo, ob tem se razvija in spodbuja njihova kreativnost in domišljija. So zelo aktivni in prav oni so tisti, ki zastavljajo vprašanja o svoji sliki. Učitelji, prostovoljci imajo vlogo in cilj, da otroke usmerjajo k iskanju motivov, idej ter premisleku o slikanju in slikarstvu. Otroci bodo risali na slikarskih stojalih na formatu v velikosti 70×100 cm ter z osnovnimi barvami. Ob koncu tečaja sledi razstava del.

KULINARIČNE DELAVNICE – Od vrta do prta, izvajalka Mateja Reš
Trajanje: enkrat mesečno, vsak tretji četrtek v mesecu; lokacija: Vrt Okusov/OŠ Gorje,
Četrtek, 17.00, začetek: 19.10., prijavnica: https://prijave.snipi.si/KampTKhJ1W8  
Mateja Reš vas bo jeseni popeljala od vrta do prta in vam med delavnicami postregla z vedno uporabnimi, brezplačnimi in okusnimi kulinaričnimi nasveti, seveda pa ne bo manjkala degustacija pripravljenih dobrot.

JOGA Z ANO PIRIH, izvajalka Ana Pirih
Trajanje: 30 ur, lokacija: Občina Gorje – sejna soba
Torek, 10.00, začetek: 3.10., prijavnica: https://prijave.snipi.si/6W1KC0h8od7
Krog joga vadba za boljše počutje je preplet znanja Hatha joge, lastnih raziskovanj v mešanici z Vinyasa jogo, kjer se gib in dih povezujeta v skupen ritem. Ni enega brez drugega. Vsaka vadba se razvija organsko, zato je vedno malo drugačna, a smiselno povezana v celoto.

BOTANIČNO RISANJE, izvajalka Caroline A. Y. Bernik
Trajanje: 12 ur, lokacija: OŠ Gorje
četrtek, 17.00 – 19.15, začetek: 19.10, prijavnica: https://prijave.snipi.si/W430HzhAbMN
V okviru delavnic se bomo srečali z opazovanjem rastlin (uporabo botaničnega znanja) in njihovim ‘prenosom’ na papir ter uporabo barvnega skiciranja pri ujetju barvnih odtenkov. Delavnica je primerna tudi za začetnike.

JOGA OBRAZA, izvajalka Marcela Boben
Trajanje: 20 ur, lokacija: OŠ Gorje
sreda, 17.00 – 18.15, začetek: 18.10.; prijavnica: https://prijave.snipi.si/Pj7PTRhL8aK
Obraz je naše ogledalo. Je odsev našega počutja, našega zdravja, tako fizičnega kot psihičnega. Kako poskrbeti, da bo v najboljši formi? S Tao jogo obraza. To je naravna metoda pomlajevanja, aktivna vadba mišic obraza, vratu in lobanje. Z vajami okrepimo celoten obraz, učvrstimo in osvežimo kožo, prekrvavimo možgane, zbistrimo um. Z močno aktivacijo žlez v glavi poskrbimo za hormonsko ravnovesje in s tem regeneracijo celotnega telesa. Vadba nas napolni z energijo, obraz postane bolj poln in zažari.

INTUITIVNO SLIKANJE MANDAL S PIKAMI, izvajalec Tatjana Modic
Trajanje: 12 ur, lokacija: OŠ Gorje
sreda, 18.30 – 20.00, začetek: 18.10.; prijavnica: https://prijave.snipi.si/E16DiBhNnbm
Mandala (iz sanskrta, »krog«) združuje geometrijske oblike, barve, figure, simbole ter nas povezuje s spiritualnim svetom in nam pomaga odkriti sebe. Slikanje mandal je čudovita meditacija, samoizražanje ter umiritev duha in telesa. Mandale nam ne le prinašajo mir, ampak odpirajo pot k našemu edinstvenemu ustvarjalnemu jazu. Na delavnici bomo predstavili tehniko pikčastih mandal in potrebna orodja. S slikanjem pik sprožimo meditativno stanje in se pomaknemo v notranji mir. Slikali boste na platno z akrilnimi barvami in posebnimi pripomočki. Za delavnico ni potrebno predhodno znanje ali umetniške sposobnosti.

PAMETNI TELEFONI ZAČETNI TEČAJ, izvajalec Kristjan Čubranič
Trajanje: 12 ur, termin izvajanja še ni znan, izpolnite informativno prijavo: https://prijave.snipi.si/Z064ckhzqjM
Pametni telefon je mobilni telefon, ki ponuja naprednejše računalniške sposobnosti in povezljivost kot sodobni osnovno-funkcijski telefoni. V programu boste spoznali; nastavitve za pametne telefone, nastavitve računov za elektronsko pošto, uporabo Google Photo in Google Drive, prenos brezplačnih aplikacij (za zaščito, navigacijo navfree, zaščito, skeniranje), uporabo wi-fi storitev.

IŠČEMO PROSTOVOLJCE ZA IZVAJANJE ŠOLARIJ
Iščemo prostovoljce, ki bi pomagali otrokom pri učenju/delanju domačih nalog za osnovno šolo pri različnih predmetih. Če vas veseli delo s šolarji in bi radi prispevali k njihovemu izobraževanju, vas vabimo, da se pridružite naši ekipi prostovoljcev. Vaša predanost in čas, ki ga boste namenili prostovoljnemu delu, bosta pomenila ogromno v življenju otrok. Šolarije bodo potekale v prostorih Medgeneracijskega centra Vezenine Bled oz. v Gorjah (lokacija bo znana naknadno) po pouku šolarjev oz. po dogovoru.

Za vse informacije smo na voljo na mcbled@guest.arnes.si

Dostopnost

Share This