BLOG

PROGRAMI V BOHINJSKI HIŠI

06/10/2023

V oktobru se bodo v BOHINJSKI HIŠI začeli medgeneracijski programi za vse generacije

VSI PROGRAMI SO BREZPLAČNI, V PROGRAME SE JE POTREBNO PRIJAVITI.

KAKO SE PRIJAVITE V PROGRAM

ELEKTRONSKA PRIJAVA: kliknite na rumeno povezavo, izpolnite podatke in pošljite. Vsak program ima svojo prijavnico. Na vašo elektronsko prijavo vam bomo odgovorili.

Če vam je elektronska prijava preveč zapletena se še vedno lahko prijavite na mail: bohinjskahisa@guest.arnes.si ali nas pokličete na  051 672 281 ali pa se osebno oglasite pri nas

USTVARJALNICE ZA OTROKE Z  MOJCO, izvaja Mojca Ahčin Rozman

Trajanje: 30 ur, začetek: ponedeljek, 16. oktober, ob 16.30, Bohinjska hiša

PRIJAVNICA USTVARJALNICE Z MOJCO: https://prijave.snipi.si/5W1AHPhL2p4

Ustvarjalne tematske delavnice bodo potekale enkrat tedensko. Namenjene so otrokom od prvega razreda naprej. Na ustvarjalnicah se boste naučili polstenja mil in škratov, šivanja in vezenja. Risali bomo v različnih tehnikah. Izdelovali bomo strašne buče, novoletne okraske in venčke. Reciklirali bomo različne predmete, ki bodo ponovno uporabni. Naučili se boste decoupage tehnike in še mnogo drugega.

 ZAČETNA NEMŠČINA ZA ODRASLE, izvaja Vesna Arh

Trajanje: 30 ur, začetek: četrtek, 19. oktober, ob 19.00, Bohinjska hiša, P1

PRIJAVNICA ZAČETNA NEMŠČINA: https://prijave.snipi.si/q32wUyhJ2qZ

Program bo potekal enkrat tedensko ob četrtkih. Začetna nemščina je namenjena tistim, ki se niste še čisto nič učili nemško ali pa je bilo to pred mnogo leti in ste res pozabili že skoraj vse. Naučili se boste osnovnih veščin sporazumevanja v enostavnejših vsakodnevnih situacijah, kot na primer spoznavanje, nakupovanje, opisovanje krajev in navad, ter opisovanje in spoznavanje življenja v drugih državah.

CAPOEIRA ZA OTROKE, izvaja Vesna Cesar

Trajanje: 30 ur, začetek: torek, 17. oktober, ob 17.00, Bohinjska hiša, P1

PRIJAVNICA CAPOEIRA: https://prijave.snipi.si/zaqVCPh0rRb

Capoeira je afro-brazilska veščina, ki združuje elemente borilnih veščin, akrobatike, plesa in glasbe. Capoeira  dobro vpliva  na uravnoteženo rast in razvoj otrok vseh starosti. Razvija  motorične spretnosti, gibčnost, vzdržljivost, koordinacija ter občutek za ritem in muzikalnost. Capoeira zaradi ne tekmovalnega značaja spodbuja tudi razvoj socialnih veščin, samozavesti, vztrajnosti, discipline, timskega dela in sodelovanja.

 SLOVENŠČINA ZA TUJCE, izvaja Anzhela Gregorets

Trajanje: 30 ur, začetek: torek, 17. oktober, ob 11.00, Bohinjska hiša

SLOVENŠČINA ZA TUJCE: https://prijave.snipi.si/2NAjUzhLB64

Program bo potekal enkrat tedensko po dve šolski uri v Bohinjski hiši. V začetnem tečaju slovenščine za tujce, ki je v prvi vrsti namenjen Ukrajincem, bodo udeleženci pridobili znanje slovenščine, ki jim bo v pomoč pri komunikaciji v vsakdanjem življenju in na delovnem mestu. Razumeli in uporabljali bodo vsakodnevne izraze in osnovne fraze ter se naučili komunicirati na preprost način.

MAKRAME, izvaja Neja Žmitek

Trajanje: 30 ur, začetek: sreda, 18. oktober, ob 11.00, Bohinjska hiša

PRIJAVNICA MAKRAME: https://prijave.snipi.si/go22CahLkD7

Makrame je umetnost vozlanja vozlov v vzorce. Vozlanje deluje terapevtsko, saj je izredno sproščujoče, zaposli misli in sprosti duha, poseben užitek pa je vozlanje v skupini, saj se (poleg vrvic) povežemo tudi ljudje. V sklopu delavnic se bomo naučili osnovnih vozlov, s katerimi bomo lahko izdelali nekaj zelo lepih in uporabnih izdelkov, kot so knjižno kazalo, ogrlica, velikonočni aranžma, obešanka za rastline in še kaj.

BOTANIČNO RISANJE, izvaja Caroline A. Y. Bernik

Trajanje: 30 ur, začetek: četrtek, 19. oktober, ob 10.00, Bohinjska hiša

PRIJAVNICA BOTANIČNO RISANJE: https://prijave.snipi.si/eR4phWhYBLN

V okviru delavnic se bomo srečali z opazovanjem rastlin. Botanično znanje bomo prenesli na papir. Rože bomo z barvicami narisali in se prepustili raznovrstnim odtenkom, ki jih je ustvarila narava. Delavnica je primerna tudi za začetnike.

 

Dostopnost

Share This