BLOG

Oktobrski izzivi

27/10/2023
Oktobrski izzivi so se vrstili, mi pa smo jim odprli vrata na stežaj ter se pripravili na nova znanja.
16. oktober je bil svetovni dan oživljanja. Z namenom, da bomo v stiski lahko pomagali, smo na PUM-O+ gostili Rdeči Križ Radovljica ter ponovili osnovne postopke oživljanja in uporabe defibrilatorja. Kot sta povedali naši gostji v Sloveniji vsak dan 4 osebe potrebujejo to vrsto pomoči. Prvih nekaj minut so očividci srčnih zastojev, ki se pogosto zgodijo doma, v službi, na igrišču, med prijatelji, sodelavci… sami, zato je njihovo ukrepanje ključno za preživetje osebe.
Še en podatek je ključen z vidika poznavanja in obujanja znanja za pomoč z oživljanjem, To je dejstvo, da je zastoj srca, ki se zgodi izven bolnišničnega okolja najpogostejši vzrok smrti v razvitih državah. Ključno je torej, da ukrepamo.
Projekt Podhod, ki ga je na participativni proračun Občine Radovljica prijavil Mladinski dnevni center KamRa, se nadaljuje s polno paro. Mozaiku sedaj sledi grafitarski del. Z grafitarjem in slikarjem Fedjo Šičarov smo raziskovali svet grafitov. Prvič smo na kratko spoznali glavne značilnosti te umetnosti in glavne akterje, sedaj pa smo se že dvakrat preizkusili sami. Vztrajnost, izredna umetnost in detajli, ki jih vidimo na umetnijah “glavnih” grafitarjev so res občudovanja vredni. Za uvod v delavnico smo se malce pobliže spoznali z dvema znanima umetnikoma, brazilcem Kobro in angležem Banksyjem. Končni izdelek vam kmalu predstavimo. Oglasili smo se na Bledu, v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled ter si ogledali brazilski dokumentarni film o grafitarju Kobri.
Na podlagi želja udeležencev smo povabili tattoo mojstrico, ki nam je razkrila več o izdelavi tattoojev.
Pripravljamo pa tudi zanimivo počitniško  dogodivščino za otroke iz Kamre, ki se bodo mogli preizkusiti v izzivih hiše strahov.
Imamo osvežen program PUM-O+!
Nisi dokončal/a srednje šole, nisi v službi? Pa si star/a najmanj 15 let in mlajši/a od 29 let? Pohiti in se nam pridruži!
MESTA SO OMEJENA, udeleženci pa ste opravičeni do povrnitve potnih stroškov in nagrade za aktivnost.
Kontakt:
📲041 317 693,
☎️04 537 24 30
Elektronska pošta:
📧info@pumoradovljica.si

Dostopnost

Share This