BLOG

OTVORITEV PODHODA, POSVET O PROMETNI VARNOSTI IN DEBATA O ODVISNOSTIH

17/11/2023

Projekt PODHOD

V okviru Mladinskega dnevnega centra KamRa smo podhod pod železniško progo ob Poljski poti z mladimi spremenili v pravo galerijo. Najbolj zaslužna sta ljubljanski ulični umetnik Fedja Šičarov in Urška Ambrožič Potočnik. Z njuno pomočjo smo olepšali stene, osvežili nekatere obstoječe poslikave umetniške vrednosti, nekatere pa smo spremenili v mozaik in naredili dodatne murale – poslikave na steno. Res smo ponosni, da nam je uspelo zbrati toliko umetnikov, ki so uživali v nastajanju projekta. Medgeneracijsko povezovanje se je tudi tokrat izkazalo za zelo uspešno. Vabimo vas, da se sprehodite in ogledate podhod, ter upamo, da se bo naše delo ohranilo.

 

 

Iniciativa »Heroji furajo v pižamah«

Projekt Heroji furajo v pižamah je mednarodno nagrajena vseslovenska iniciativa za manj voženj pod vplivom
alkohola. Njen cilj je zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi prisotnosti alkohola pri vsaj enem od voznikov,
poleg tega pa ima širši doseg ozaveščanja o nevarnosti takšnega vedenja na celotno populacijo. V sodelovanju z zavodom VOZIM, smo izvedli posvet na temo prometne varnosti  in rabe alkohola med mladimi v našem lokalnem okolju. Dijaki iz Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica in Srednje gostinske in turistične šole Radovljica, ter udeleženci Pum-o+ Radovljica so na delavnicah izrazili svoja stališča in ideje za izboljšanje varnosti v prometu ter jih posredovali lokalnim odločevalcem.

 

 

Obisk zavoda LABIRINT

Konec tedna sta se nam  na kuharski delavnici pridružili Mateja in Tina iz zavoda Labirint & Katapult Kranj. Pomagali sta nam pripraviti tortilje. Vsak je dobil svojo zadolžitev v kuhinji, zato so bile sestavine hitro pripravljene. Naše druženje smo nadaljevali s pogovorom o odvisnostih, najbolj “popularnih” drogah, testiranju, itd.

Mateja in Tina sta poudarili pomembnost testiranja predvsem novih in še neznanih substanc. Dogovorili smo se tudi, da do naslednjega srečanja pripravimo seznam tematik, ki nas najbolj zanimajo.

 

Dostopnost

Share This