BLOG

Decembrski program v Bohinjski hiši

23/11/2023

 

Uvodnik v december 2023 v BH 

VABILO na delavnice 

IZDELOVANJE VENČKOV IN PRAZNIČNIH DEKORACIJ

1.december in 7. december 2023, ob 16.30 v Bohinjski hiši

Vabljeni na delavnico izdelovanja venčkov in prazničnih dekoracij, ki bosta potekali 1. decembra in 7. decembra 2023, ob 16.30 v Bohinjski hiši.

Decembrski delavnici sta namenjeni izdelovanju venčkov in prazničnega okrasja za na vhodna vrata ali za na mizo. Na delavnici boste izvedeli tudi nekaj informacij o pomenu in tradicionalnih adventnih venčkov, ki v decembru polepšajo naš dom.

Delavnico bo vodila Marija Žvan.

Najlepša dekoracija in  darila pridejo izpod naših rok. Izdelki  bodo primerni tudi za obdarovanje. Za ustvarjanje in izdelovanje prazničnih dekoracij boste na delavnici prejeli zelenje, naravne plodove in praznično okrasje. S seboj lahko prinesite škarje ali klešče za rezanje vejic smrečja in žice, stare božične okraske, lahko tudi svoje zelenje in naravne materiale iz katerega želite izdelati venček.

Na ustvarjalni delavnici bomo delili material, ideje in dobro voljo.

Delavnici sta je brezplačni. Število udeležencev je omejeno.

Prijave na delavnico sprejemamo na:

bohinjskahisa@guest.arnes.si ali na tel. št. Bohinjske hiše 051 672 281.

 

SPROŠČANJE IN REGENERACIJA Z ZVOKOM

  1. december in 20. december 2023, ob 18.00 v Bohinjski hiši

Vabljeni na sproščanje z zvokom, ki bo 6. decembra in 20. decembra 2023, ob 18.00 v Bohinjski hiši.

Zvok vpliva na nas  na vseh ravneh – tako na fizični kot duševni ravni. Izpostavljenost zvočnemu  onesnaženju in poplavi informacij, ki smo jima izpostavljeni v sodobnem času prida svoj delež k stresu in preobremenjenosti.

Zvok je učinkovit pri odpravljanju stresa in je  eden izmed najstarejših in najbolj naravnih načinov vzpostavljanja ravnovesja v človeku. Njegove dobrobiti so mnogotere: masira in stimulira notranje organe, sprošča mišice in živčni sistem, izboljšuje cirkulacijo po telesu,  poveča energetsko pretočnost, odpravlja utrujenost, lajša  bolečine  in nas celostno uglašuje.

Udeleženci se udobno namestijo in skozi vodeno sproščanje ozaveščajo svoje notranje dogajanje. Vibracija  gonga, drugih inštrumentov (himalajske posode, lira, shruti,  kalimba, koshi zvončki …) in  glas ustvarjajo regeneracijski zvočni prostor, ki ga podprete s svojo namero.

Za delavnico se udobno oblecite in s seboj prinesite podlogo za na tla, odejo. Delavnica bo potekala 1 uro. Vodi jo Mina Kunstelj, socialna pedagoginja, ki že dobro desetletje izvaja seminarje za pedagoge, zvočne pravljice za otroke v vrtcih in šolah, delavnice v varstveno delovnih centrih, na ljudski univerzi in v različnih skupinah. Raziskuje zdravilne lastnosti glasu in vokalno improvizacijo. Izvaja terapije z glasom po starodavni altajski tradiciji.  Več informacij na: https://zvoktisine.weebly.com/

 

Delavnici sta je brezplačni. Število udeležencev je omejeno.

Informacije in prijave:

bohinjskahisa@guest.arnes.si  ali  051 672 281 (Koordinator v Bohinjki hiši).

Vabljeni!

 

 

Dostopnost

Share This