BLOG

Praznični bazar na Bledu

29/11/2023

V petek, 1. 12. 2023, vas vabimo na tradicionalni Praznični Bazar v Medgeneracijski center Vezenine Bled, ki se bo začel ob 15.00.

Na bazarju bodo med 15:00 in 19:00 svoje izdelke predstavljali lokalni ustvarjalci in pridelovalci, med njimi Lesena Trgovina, Špampek, Macrame Atelje, Marija Pisek – ročna dela, Nevenka Košir, Piskerc; kot tudi ponudniki, ki se ponašajo s certifikatom kakovosti, Blejski lokalni izbor: Vrt Okusov z Matejo Reš, Vaze Cosmetics, PleteNina in kmetija Pr’ Obvak.

V 1. nadstropju boste lahko sodelovali na različnih ustvarjalnih, kulinaričnih in prazničnih delavnicah. Med 16:00 in 17:00 si boste lahko z društvom Žarek izdelali praznične voščilnice in od 15:30 do 17:00 kolačke okrasili v kuhinji z Veroniko iz Sladkosneda. Letos bo bazar dobrodelno obarvan, saj bomo med 16:00 in 18:00 zavijali prazne škatle za projekt Božiček za en dan, ki jih bodo pri projektu nato uporabili za manjkajoča darila. Od 18:00 naprej bodo potekale družabne igre. Na voljo bo raznolik nabor sodobnih iger.

Kulturni del bazarja se bo začel ob 17:00 s praznično obarvano predstavo »Prigode palčka obdarovalčka« v izvedbi Gledališča Makarenko in organizaciji Knjižnice Blaža Kumerdeja Bled. Sledijo zabavne dogodivščine palčkov obdarovalčkov, ki jih doletijo na najpomembnejši dan v letu – čas obdarovanja. Igrano-lutkovna predstava je primerna za otroke od 3. leta dalje.

Ob 18:00 boste lahko uživali v “Plesno-glasbeni pravljici”, kjer se bodo predstavljali otroci iz plesnih šol MM Studio Eleven in Moj Klub, medtem ko bodo otroci iz glasbene šole DO RE MI pričarali praznično vzdušje s svojo glasbo.

Za konec vas ob 19.00 vabimo še na ogled družinskega božičnega filma »Menjava Božičkov«. Zgodba pripoveduje o tesarju, ki ima najraje praznični božič. Zato se na vse pretege trudi, da bi njegovi trije otroci verjeli v Božička. Na božični večer si z Božičkom zamenjata vlogi, da praznik postane tisto, kar si ves čas želi.
Ogled filma je brezplačen, a zaradi omejenega števila mest, si zagotovite svojo vstopnico s prijavo tukaj: https://prijave.snipi.si/p8WjsPhK08k

Dogodek je brezplačen, vendar vas prosimo, da s seboj prinesete razvedrila za najstnike in starejše (križanke, sudoku, manjše družabne igre), ki jih bomo namenili projektu Božiček za en dan za dopolnitev nepopolnih daril (prinesete lahko tudi kaj drugega, kar škrati potrebujejo za dopolnitev daril). Na dogodku boste lahko še izjemoma oddali tudi vaše darilo.

Veselimo se vaše udeležbe!

 

 

 

Dostopnost

Share This