BLOG

Božični koncert dveh violin, viole in klavirja v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled

01/12/2023

Vabljeni na Božični koncert dveh violin, viole in klavirja v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled

v torek, 19.12.2023, ob 19. uri v večnamenskem prostoru v pritličju.

O družini Burstin: 

Isabel igra violino ter klavir drugo leto. Novembra je z odliko opravila izpit za prvi razred po ABRMS v Londonu. Igrala je tudi v malem orkestru glasbene šole Tartini na odru Slovenske filharmonije.

Ema je rojena leta 2013 v Londonu. Glasba jo spremlja od rojstva, s štirimi leti se je doma z mamo pričela učiti klavir in s petimi violino z očetom.
Od šestega leta javno nastopa s solo violinskimi koncerti za mlade violiniste. Kot najmlajša članica orkestra je sodelovala tudi na orkestrski šoli Glasbene šole Tartini ter z njimi igrala na odru Kristalne dvorane v Rogaški Slatini ter odru Slovenske filharmonije.
Julija in decembra 2021 je bila vodja mladinskega orkestra Dulwich v Londonu.
Z letošnjim aprilom je pričela z urami violine z priznanim britanskim učiteljem Richardom Crabtreejem.
Meseca maja je z odliko opravila izpit za violino po ABRSM v Veliki britaniji za šesti razred. Novembra je postala redna članica zbora katedrale Soutwark v Londonu.
Njen najljubši violinski koncert je Mendelssohnov violinski koncert. Med naljubšimi poustvarjalci glasbe pa so Pinkhas Zuckerman, Itzhak Perlman, David Oistrakh, Maxim Vengerov in Hillary Hahn.

Pianistka Ana Sinkovec Burstin rojena v Ljubljani, je prejemnica številnih nagrad doma in v tujini. Z 21. leti je zaključila studij klavirja na AG v Ljubljani ter poleg treh podiplomskih študijev klavirja v Parizu, Bruslju in Bergamu, diplomirala tudi na prevajalskem oddelku na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Kot študentka je bila izbrana za več mednarodnih tekmovanj, med drugim Skrjabinovo tekmovanje v Moskvi, Ženevsko pianistično tekmovanje v Švici, tekmovanje Busoni v Bolzanu, pianistično tekmovanje v Andori in druga tekmovanja v Belgiji in Franciji. V Parizu je leta 2000 osvojila prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju N. Rubinstein. Večkrat je prejela tudi Lindau Preis v Nemciji na festivalu K. H. Kammerlinga.
Kot solistka in komorna glasbenica je nastopila na festivalih po celi Evropi in Veliki Britaniji. Kot solistka je igrala s Slovensko filharmonijo, RTV simfoniki, Jeruzalemsko filharmonijo, Sheboygan orkestrom v ZDA, Derbyskim orkestrom v Buxtonu, orkestrom Welllington na Novi Zelandiji, poljskim komornim sestavom Multicamerata,
Leta 2013 je debitirala v Londonu v dvorani St John’s, Smith Square s klavirskim koncertom Rachmaninova št. 2 z orkestrom Paradisal Players. Novembra 2015 je debitirala v ZDA v Sbeboyganu s koncertom Čajkovskega. Zatem je igrala tudi solo recital v Kennedyjevem centru v Washingtonu. Z orkestrom Paradisal Players je do danes igrala več kot 10 klavirskih koncertov, med drugim večkrat tudi klavirski koncert Rahmaninova st.3.
Izjemno rada poučuje mlade ter gradi njihovo samozavest ter samospoštovanje. Leta 2013 je bila izbrana za poučevanje na Trinity College v Londonu, kjer je kot pianistka in mentorica sodelovala s študenti vseh oddelkov. Januarja 2024 je vabljena na univerzo Bowen na Floridi, kjer bo igrala solo recital ter vodila seminar s študenti univerze.

Samuel Burstin je mednarodno uveljavljeni britanski glasbenik. Leta 2020 je bil izbran za vodjo viol v orkestru Slovenske filharmonije. Pred tem je bil dvanajst let redni član orkestra Philharmonia Ochestra London, s katerim je prepotoval svet in sodeloval z največjimi imeni klasične glasbe,  dirigenti Esa-Pekka Salonen, Riccardo Muti, Andris Nelsons, Lorin Maazel, Yuri Temirkanov, Vladimir Ashkenazy, Simon Rattle, ter solisti  Yefim Bronfman, Janine Jansen, Ivry Gitlis, Hilary Hahn. Kot vodja viol je igral tudi z Novozelandskim simfonicnim orkestrom, orkestrom BBC-ja, Škotskim komornim, Kraljevim orkestrom iz Liverpoola in Bournemotha ter z orkestrom Angleške nacionalne opere. Redno sodeluje tudi kot vodja viol z Londonskim filharmoničnim orkestrom ter s Kraljevim opernim orkestrom v Covent Gardnu.
Leta 2011 je ustanovil orkester Paradisal Players, s katerimi je kot dirigent izvedel velika simfonična dela ter pet svetovnih premier. S temi koncerti je bilo v dobrodelne namene zbranih več kot 100 000 funtov. Kot solisti so nastopili najbolj vidni glasbeniki Velike Britanije, Leta 2014 je bil izbran za dirigentsko tekmovanje Evgeny Svetlanov v Parizu, kjer je dirigiral Pariškemu radijskemu filharmoničnemu orkestru ter osvojil drugo nagrado. Dirigiral je v Rusiji, Angliji, Sloveniji, Novi Zelandiji. Leta 2015/2016 je bil umetniški vodja orkestra univerze De Montfort v Leicesteru. Sam z velikim zadovoljstvom prenaša svoje znanje na mlajše generacije, redno je vodil vaje orkestra Kraljeve Akademiji v Londonu. Sodeloval je tudi kot tutor viol Nacionalnega mladinskega orkestra Velike Britanije in Nove Zelandije.

 

Dostopnost

Share This