BLOG

AKTIVEN ZAČETEK DECEMRA

08/12/2023

MIKLAVŽEV SEJEM

Prvi decembrski vikend je za nami in tako kot vsako leto, smo tudi letos sodelovali na Miklavževem sejmu, ki je del radolškega Miklavževega vikenda. Nas in naše izdelke ste lahko našli v atriju radovljiške župnije. Zahvaljujemo se vsem, ki so nam pomagali, nas prišli pogledat in nas podprli.

 

 

IZLET V LJUBLJANO

Obiskali smo RTV Slovenije, ki je edina javna, neprofitna radiotelevizijska organizacija v Sloveniji. Deluje kot javni zavod posebnega kulturnega in nacionalnega pomena, saj opravlja javno službo z namenom zagotavljanja kulturnih, socialnih in demokratičnih potreb državljanov Republike Slovenije, Slovencev po svetu, pripadnikov slovenskih narodnih manjšin v Italiji, Avstriji in na Madžarskem, pa tudi pripadnikov italijanske in madžarske narodne skupnosti, ki živijo na ozemlju Slovenije.

 

 

LAŽNE NOVICE

Naša zunanja sodelavka Urška nam je pripravila delavnico na temo lažnih novic (fake news).

Govorili smo o neželenih, psevdo ali lažnih novicah, ki so sestavljena iz namernih prevar in se širijo preko tradicionalnih in spletnih medijev. Splošno je znano, da so priljubljena družbena omrežja povečala uporabo lažnih novic in rumenega novinarstva. Ustvarjanje izmišljenih vsebin je zelo enostavno, kar dokazuje velika količina informacijske nesnage. Eden izmed glavnih razlogov za objavo in širjenje lažnih novic je služenje denarja preko prikazovanja oglasov. Za zajezitev takšnih vsebin, družbena omrežja razvijajo orodja za prepoznavanje, pripravljajo različna izobraževanja in svetujejo uporabnikom. Urška nam je predstavila nekaj korakov za prepoznavo lažnih vsebin, ter nas usmerila na spletne platforme, kjer lahko preverimo ali je neka novica resnična, kot na primer: https://neja.sta.si/

Svoje znanje smo preverili tudi s kratkim interaktivnim kvizom, ki ga najdete na: https://safe.si/

 

 

KIM PRAZNUJE 30 LET

Praznovali smo rojstni dan naše zunanje sodelavke Kim Čeferin, ki je par dni nazaj dopolnila 30 let!

Pripravili smo ji skromno presenečenje. Napisali smo ji pesem, kupili šopek rož, nove copate, novo črtalo za oči, turško kavo in še nekaj malenkosti. Kot glavno presenečenje smo pripravili njej ljubo kosilo: pire krompir in špinačo. Želimo ji vsega dobrega in da nas bo še dolgo prenašala na naših učnih urah.

 

Dostopnost

Share This