BLOG

Prešerno decembrsko vzdušje

22/12/2023

Decembrsko vzdušje smo si popestrili na svoj način, in sicer smo bili še posebej hvaležni vsem, ki nam stojijo ob strani celo leto. V ponedeljek smo privabili kar nekaj nasmeškov na obraze naših sodelavcev, ki nam vsak na svoj edinstven način pomagajo, da lahko kvalitetno izvajamo program PUM-O+. S skromnimi darilci in voščilnicami, ki smo jih s pomočjo naših babic izdelovali kar nekaj zaporednih ponedeljkov, smo že zjutraj prijetno presenetili zaposlene v pekarni Žito, ki nam vsak dan priskrbijo kruh. Obiskali smo tudi naše sodelavke na Ljudski univerzi, knjižnico Radovljica ter Urad za delo Radovljica. Nekaj voščilnic in darilc imamo še na zalogi, da se zahvalimo tudi svetovalnim delavcem na šolah in drugim nepogrešljivim sodelavcem.

Počaščeni smo bili, ko nas je obiskala upokojena profesorica angleščine in ruščine, predvsem pa neutrudna zbiralka in popisovalka slovenske ljudske dediščine, Dušica Kunaver. Zase pravi, da je pripadnica generacije, ki je pasla krave, hranila kokoši in bosa hodila po Krasu. Njeno zadnje obsežno in razkošno delo, Sto slovenskih ljudskih, je bilo na Slovenskem knjižnem sejmu izbrano za naj knjigo letošnjega leta. Pogovarjali smo se o šegah in navadah, ter zapeli nekaj ljudskih pesmi.

Za piko na i pa smo se lotili priprave tradicionalnega božičnega kosila. PU’ MESNA ZAKUSKA je uspela. S prispevkom in trudom vseh udeležencev smo pripravili okusno pojedino za vse naše zveste zunanje sodelavce, zaposlene in udeležence. Ob sladkanju smo se razveselili tudi srečelova in daril. Darovanje, pomoč in skrb za druge vplivajo na izboljšanje počutja. Hvaležni smo za te trenutke in naj jih bo v letu 2024 čim več!

 

Dostopnost

Share This