BLOG

18-ka, projekt, kino in Informativa

19/01/2024

Teden je minil v znamenju praznovanj, filmskih in informativnih podvigov.

Naša Hana je dopolnila 18 let. Osemnajsti rojstni dan ni le še en rojstni dan; je začetek novega poglavja, polnega svobode, odgovornosti in neomejenih možnosti. Toda tudi ko odrastemo, smo občasno še vedno radi v vlogi otroka. Kajti stvari se nam ne dogajajo samo od zunaj navznoter, ampak smo mi tisti, ki jih soustvarjamo od znotraj navzven.

Končno smo začeli zbirati ideje za naš letni PUMOvski projekt.

Namen projekta je vključiti vse udeležence v aktivno razvijanje različnih sposobnosti, pridobivanje znanj in ustvarjalno ter odgovorno uporabljanje pridobljenih znanj. Sem sodijo najrazličnejše aktivnosti, kot na primer urejanje igrišča, priprava razstave, kulturne prireditve itd. Ogledali smo si najboljše projekte prejšnjih generacij in zapisali svoje želje, ideje ter raziskali naša močna področja. Timsko delo ima pozitiven vpliv na skupino, saj smo skupaj bolj aktivni, imamo boljše ideje, smo bolj samozavestni in povezani.

V Linhartovi dvorani v Radovljici smo si ogledali japonski film z naslovom Popolni dnevi (Perfect Days). Dve uri trajajoč film o iskanju lepote v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja je dopolnjen z nostalgično glasbo, ki vključuje klasike Louja Reeda, Patti Smith in Nine Simone. Prejel je tudi nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

V petkovem zasneženem jutru smo se spraševali ”KAM NAPREJ?”

Na Gospodarskem razstavišču, na Informativi smo dobili ustrezne informacije iz prve roke.

Informativa je največji vseslovenski pred informativni dan, ki na enem mestu ponuja celovite informacije o izobraževalnih, poklicnih in zaposlitvenih priložnostih za mlade. Vzporedno poteka tudi zaposlitveni sejem za mlade – Moja prva zaposlitev.

 

 

Dostopnost

Share This