BLOG

Teden navdihujočih zgodb

08/03/2024

V tem tednu se je zvrstilo mnogo navdihujočih zgodb in delavnic, ki so nam dale zagon ter veliko tem, ki so bile vredne našega razmisleka.

Obiskal nas je nekdanji udeleženec – Mitja, ki nam je predstavil poklic industrijskega plezalca. Najpogosteje opazimo industrijske plezalce, ki perejo okna nebotičnikov ali obešajo reklamne transparente. Kvalificirani delavci delajo tudi na naftnih ploščadih, elektrarnah, vetrnicah, jezovih, ladjah, dimnikih, itd. Ne pretiravamo, če rečemo, da je to delo za prave junake. Poudaril je, da je pri delu potrebna posebna spretnost, popolna osredotočenost in previdnost.

Iz zavoda MOVIT sta nas obiskali Ana in Nina, ki sta nam pripravili delavnico na temo socialne vključenosti. Zavod Movit omogoča podporo različnim mobilnostim v mladinskem delu, krepi solidarnost, kompetenčni razvoj mladih, istočasno pa izvaja aktivnosti za razvoj mladinskega dela in neformalnega učenja.

Imeli smo velik privilegij, da sta nam strokovni delavki iz zavoda Labirint in Katapult Kranj pripeljali gosta – Markota. Predstavil nam je svojo življenjsko zgodbo, ki je bila polna preizkušenj. Že kot najstnik je odšel od doma in živel na ulici. Na ulici preživiš le, če si pijan ali pa zadet. Zabredel je do skrajnosti in težko si predstavljamo, kje je našel moč, da se je postavil nazaj na noge. Sedaj živi normalno življenje, zaključuje izobraževanje, hodi v službo in optimistično zre v prihodnost.

 

 

 

 

Dostopnost

Share This