BLOG

1001. predstavitev

05/04/2024

V petek smo na našem regijskem dogodku, enem od šestih regijskih in osrednjem nacionalnem dogodku “Klikni: naroči se na EU”, ki potekajo v mladinskih centrih po celi Sloveniji, gostili evropsko poslanko Irena Joveva.

Naši udeleženci (Pumo Radovljica, Mladinski dnevni center KamRa) in mladi iz Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica so na interaktivnih delavnicah podali predloge in ideje kakšno Evropo si želijo v prihodnosti.

Naš nekdanji pumovec in udeleženec številnih projektov programa Erasmus+, Žan Gorjanc je spregovoril o lastnih izkušnjah in o nepozabnih spominih iz mladinskih izmenjav in EVS (sedaj ESE) mobilnosti, ki so pripomogli k njegovi karieri evropskega vodiča in agenta v turistični agenciji.

Irena Joveva je odgovarjala na vsa vprašanja naših mladih na njim razumljiv način. Mladi so med drugim izvedeli kakšne priložnosti imajo v EU, kakšna je vloga Evropskega parlamenta in kako ta vpliva na naša življenja.

 

Usedli smo se na avtobus in se odpeljali v Kranj, kjer smo obiskali zavod Labirint, ki je namenjen vsem, ki imajo kakršna koli vprašanja v povezavi z drogami, ki potrebujejo pomoč pri reševanju stisk in vsem, ki želijo izstopiti iz zasvojenega načina življenja. Med drugimi smo poslušali življenjsko zgodbo trenutnega odvisnika, ki nas je osebno nagovoril in se nas dotaknil s svojo iskrenostjo. Hvala zavodu Labirint, da nam omogoča takšne (p)osebne izkušnje.

Labirint & Katapult Kranj

 

 

Gostili smo zaposlene iz CIK Trebnje!

Predstavili smo jim naš PUM-O+ in mladinski center Kamra. Svojo izkušnjo v programu je delila tudi naša udeleženka.

Dostopnost

Share This