BLOG

Aprilsko na žaru

15/04/2024
Se že ve, da april za piknik in žar še preveč muhast je. Kulinarično delavnico na žaru je zamenjal carski praženec ali po naše “šmorn” in priprava daril ter presenečenj za našo mentorico Nastjo.
Pridni smo bili pri pripravah za modno revijo ob pomoči še bolj pridnih pumo babic.
Pogledali smo si film Kaznilnica odrešitve. Film pripoveduje zgodbo o bankirju Andyju Dufresneju, ki zaradi dvojnega umora pristane v zaporu. Kljub usodi, ki ga doleti, ostane neverjetno duhovno močan. Zaporniki in nadzorniki ga občudujejo. Nadzornikom začne zaradi svojega znanja urejati celo denarne zadeve. A tako, kot so skrite njegove misli, je skrita tudi skrivnost, ki nazadnje privre na dan. Čeprav se sprva zdi, da je film le še ena v nizu žalostnih zaporniških zgodb, kasneje spoznamo, da je v njem pravzaprav polno humorja in življenja, ki nas naučita, kako kljub vsemu ostati pokončen.
V četrtek smo obiskali naše prijatelje na Vila Čira Čara – Zavod Manipura Manipura in se spoznali z novo skupino prostovoljcev iz različnih EU držav. Je bil pa prav poseben dan, saj smo imeli na obisku policaja Blaža Sokliča iz Policijske postaje Radovljica. Podrobno nam je predstavil svoj poklic, zahteve glede izobrazbe, kako poteka usposabljanje in kakšne so naloge policistov. S seboj je prinesel različne pripomočke, ki jih uporabljajo pri svojem delu in smo jih lahko tudi preizkusili. Pokazal nam je tudi različne vzorce prepovedanih drog in nam odgovoril na naša vprašanja.

Dostopnost

Share This