BLOG

Poletni počitniški program v Medgeneracijskem centru Bled

17/05/2024

V Medgeneracijskem centru Bled že diši po poletnih počitnicah. Že 9. leto se trudimo pripraviti otrokom pester, zabaven in vsakemu posebej zanimiv počitniški program.

Tokrat bomo izvedli različne aktivnosti v juliju in avgustu, namenjene šoloobveznim otrokom od 6 do 14 let.

Programi, ki so na sporedu od 8.00 do 16.00, poleg znotraj različnih tem zajemajo še aktivno preživljanje počitnic, kopanje v Grajskem kopališču, potepanje v naravi, učenje različnih veščin, ustvarjalne delavnice, varstvo ter tudi kosilo.

Vsi programi se bodo izvajali v prostorih Medgeneracijskega centra Vezenine Bled ter okolici.

Programi se lahko glede na vremenske razmere deloma spremenijo oz. prilagodijo.

1.7. – 5. 7. 2024 SPROŠČENO V POLETJE (ZASEDENO)
Na delavnici »Sproščeno v poletje« bodo mladi in otroci lahko izrazili in obogatili svojo ustvarjalnost ter kreativnost. Ustvarjali bodo z barvami za steklo fun&fancy, das maso, fimo maso, s prstnimi barvami, ob lepem vremenu pa se bomo peš odpravili do Zake in se ohladili v jezeru. Vsi, ki se bodo udeležili delavnic, naj s seboj prinesejo malico, za pijačo in prigrizke bodo poskrbeli v Društvu Žarek.
Čas: Program poteka od 8.00 do 14.00
Prijava: https://prijave.snipi.si/NyPPHVhdoeB

8. 7. – 12. 7. 2024 1, 2, 3 ŠPORTAJ Z NAMI TUDI TI (ZASEDENO)
Za zdravo telo, greste lahko na kolo ali pa… se nam pridružite na enem izmed naših najbolj razgibanih tednov, kjer bodo športni pedagogi in animatorji poskrbeli, da nam ne bo vroče samo zaradi poletnih visokih temperatur. Spoznavali in preizkušali bomo različne športne discipline, migali na različnih lokacijah, razvijali motoriko ter se prepustili novim športnim dogodivščinam.
Čas: Program poteka od 8.00 do 12.00
Prijava: https://prijave.snipi.si/KarbcKhJ1W8 (Čakalna vrsta)

15. 7. – 19. 7. 2024 POLETNI PLESNI KAMP (ZASEDENO)
Za ples v tem tednu bo poskrbela Mateja Mihelič, vodja plesne šole MM Studio Eleven. Poletna plesna šola je namenjena VSEM plesalcem. Namenjena je popolnim začetnikom kot tudi nadaljevalcem oz. tekmovalcem. Plesalci bodo po znanju razdeljeni v skupine. Spoznali bomo jogo za otroke, se učili novih plesnih koreografij, se zabavali in sklepali nova prijateljstva. Dopoldan bodo plesne delavnice, popoldan se bomo kopali na Grajski plaži. Ples nas osrečuje, združuje in riše nasmehe na obraz.
Čas: Program poteka od 8.00 do 16.00
Prijava: https://prijave.snipi.si/6Wkpc0h8od7 (Čakalna vrsta)

22. 7. – 26. 7. 2024 POT OKOLI SVETA (90 €)
Pridružite se nam na “Poti okoli sveta”, kjer bomo v petih dneh raziskovali različne kulture, tradicije in dejavnosti iz različnih držav.
Kaj bomo počeli:
– Raziskovali bomo različne kraje, običaje in kulinariko.
– Vsak dan bomo začutili ritem različnih držav, kot so Italija, Francija …
– Igrali se bomo tradicionalne otroške igre iz celega sveta.
– Ustvarjali bomo umetniške mojstrovine.
– Obiskali bomo kmetijo, se družili s konji in spoznavali življenje na podeželju.
Pridružite se nam na pustolovščini!
Čas: Program poteka od 8.00 do 16.00
Prijava: https://prijave.snipi.si/D39wSyhr8WN

29. 7. – 2. 8. 2024 USTVARI SVOJO PRAVLJICO (90 €)
V poletni nahrbtnik med 29. julijem in 2. avgustom spakiraj tudi šop domišljije, radovednosti, ustvarjalnosti,… in se nam pridruži na delavnici, kjer bomo z mentorico Ano Pirih ustvarjali pravljico za dobro jutro, dober dan ali lahko noč – odvisno kam in kako nas bo pravljični teden začaral. Pravljico boste lahko posneli tudi na mikrofon in jo narisali. Tako bo lahko dobila tudi video obliko in šla v pravljični svet Poletja 2024.
Delavnica je primerna za otroke stare od 8. let naprej. Priporočeno je, da že znajo vsaj malo pisati in brati.
Čas: Program poteka od 8.00 do 16.00
Prijava: https://prijave.snipi.si/laALCohxQNb

5. 8. – 9. 8. 2024 TEDEN DOGODIVŠČIN V NARAVI (ZASEDENO)
Podajte se na teden poln dogodivščin. Čaka vas vse od opazovanja narave, odkrivanja zanimivosti, igranja po gozdu, novih športnih iger, postavljanje bivakov, ustvarjanja iz naravnih materialov, skrivalnic in še in še. Ugotovili bomo, da v naravi lahko počnemo veliko zanimivih in zabavnih stvari.
Čas: Program poteka od 8.00 do 16.00
Prijava: https://prijave.snipi.si/okDYc4hxJ08 (Čakalna vrsta)

12. 8. 2024 DAN ZA LEGO ROBOTIKO (BREZPLAČNO)
En dan med počitnicami bo namenjen tudi Lego robotiki. Otroci se s pomočjo Lego robotike spoznajo z računalništvom, naravoslovjem, tehnologijo in matematiko. Spodbuja sodelovanje otrok in učenje skozi realistično reševanje problemov. Otroci se bodo srečali z izzivom oziroma nalogo in nato v parih, pod vodstvom mentorja, sestavili dogovorjen model in ga sprogramirali.
Tečaj bo potekal v 2 skupinah:
od 9.00 do 10.30 za otroke stare od 6 do 10 let; (ZASEDENO)
Prijava: https://prijave.snipi.si/b1AatBhkPl2 (Čakalna vrsta)
od 10.45 do 12.15 za otroke stare od 11 do 14 let (ZASEDENO)
Prijava: https://prijave.snipi.si/YgQkcnhVoap (Čakalna vrsta)

13. 8. 2024 SVET NAMIZNIH IGER (BREZPLAČNO)
Vabljeni, da se nam pridružite v odkrivanju različnih svetov, dogodivščin, strategij in smeha na naši posebni delavnici za otroke! Zadnja leta so namizne igre doživele preporod in otroke bomo popeljali v svet zabave in dogodivščin. Na voljo bo raznolik nabor sodobnih iger, pri katerih ni potrebno predhodno poznavanje. Pravila vam bomo razložili mi, tako da se lahko sprostite in uživate v igri. Druženje je prilagojeno za otroke in njihovo razigrano radovednost.
Čas: Program poteka od 10.00 do 13.00
Prijava: https://prijave.snipi.si/maWEtWhRVow

14. 8. 2024 JOGA ZA OTROKE (BREZPLAČNO)
Skozi jogo bomo spoznavali vaje za dihanje, gibljivost, ravnotežje in čuječnost. Naučili se bomo osnovnih jogijskih položajev na zabaven in dinamičen način.
Čas: Program poteka od 10.00 do 11.00
Prijava: https://prijave.snipi.si/xowMTehQqKJ

19. 8. – 23. 8. 2024 MOZAIK OD A DO Ž (ZASEDENO)
Mozaični teden z Urško Ambrožič Potočnik – od 7 let naprej.  Letos bodo otroci mozaik izdelovali cel teden. Urška jih bo popeljala skozi celoten kreativen proces, od iskanja idej do dizajniranja ter izvedbe. Zaradi individualnega pristopa bodo otroci razdeljeni v dve skupini. Poleg mozaičenja pa bo še vedno dovolj časa za ostale poletne sproščujoče aktivnosti.
Čas: Program poteka od 8.00 do 16.00
Prijava: https://prijave.snipi.si/1bBLukh9Byx(Čakalna vrsta)

26. 8. – 30. 8. 2024 KULINARIČNA RAZISKOVANJA IN AKTIVNA ZABAVA (ZASEDENO)
Pridružite se nam na enotedenski poletni dogodivščini, polni okusov, ustvarjalnosti in zabave! Naša delavnica je zasnovana tako, da bodo otroci razdeljeni v dve skupini. Dva dni bodo uživali v kulinaričnih ustvarjalnicah, kjer bodo pekli in ustvarjali slaščice, dva dni pa se bodo preizkusili v različnih aktivnostih na prostem. V petek se bomo skupaj odpravili na kopanje, da zaključimo nepozaben teden.
Čas: Program poteka od 10.00 do 13.00
Prijava: https://prijave.snipi.si/BdjQfkhrAZg (Čakalna vrsta)

Število mest na počitniških tednih je omejeno. Prijave zbiramo samo na povezavi ob opisu posamezne aktivnosti do zapolnitve prostih mest. Prijava je možna samo na celotni počitniški teden.

Otroka lahko prijavite na največ dva celodnevna (8.00 – 16.00) počitniška tedna. V primeru, da bodo po 15.6. še prosta mesta, bomo ponudili možnost prijave tudi na več tednov.

Cena za drugega otroka (razen pri programih označenih z *) znaša 80 eur.

Program sofinancirata Občina Bled in Občina Gorje.

Pridržujemo si pravico do sprememb.

Dostopnost

Share This