BLOG

Napovednik MC Bled #junij

31/05/2024

Vabljeni na naslednje delavnice in dogodke Medgeneracijskega centra Bled v mesecu juniju:

ŽIVLJENJE IZUMITELJA, DOKUMENTARNI FILM O PETRU FLORJANČIČU, sreda, 5.6., ob 17.00, Večnamenska dvorana – Medgeneracijski center Vezenine Bled
Učenci 9. razreda OŠ A. T. Linharta Radovljica so pri izbirnem predmetu »Filmska vzgoja« pod mentorstvom Ane Fon ustvarili kratek dokumentarni film o Petru Florjančiču. V filmu sta intervjuja z Janezom Fajfarjem in Marion Florjančič ter igrani prizori iz izumiteljevega življenja. Posamezne prizore so snemali v Radovljici, na Bledu in v Kranjski Gori. S filmom želijo ohraniti spomin na izjemno osebnost slovenske zgodovine in ga skozi manj priljubljen žanr dokumentarnega filma predstaviti vrstnikom. Pol leta dela se je pokazalo na uspešni premieri, ki je bila 8. 5. 2024 v OŠ A. T. Linharta Radovljica, sedaj pa bi film z veseljem pokazali še v rojstnem kraju gospoda Florjančiča. Vstop prost.

KONCERT LJUDSKIH PESMI ŽP VEČERNA ZARJA, petek, 7.6., ob 18.00, Večnamenska dvorana – Medgeneracijski center Vezenine Bled
Vljudno vabljeni na koncert Ljudskih pesmi ŽPZ »Večerna zarja« DU Javornik – Koroška Bela. Uspešno deluje že več kot 40 let. Sestavljajo ga upokojenke iz bližnjih občin. Zadnjih 17 let jih uspešno vodi Franci Richter, profesionalni glasbenik, ki mu s svojskim načinom vodenja vedno uspe, da Večerna zarja zažari.

OTVORITEV RAZSTAVE SLIK OTROŠKE ŠOLE SLIKANJA – SKUPINA VEZENINE BLED, torek, 18.6.2024, ob 17.30, Večnamenska dvorana – Medgeneracijski center Vezenine Bled
V Medgeneracijskem centru Bled vas prijazno vabimo na otvoritev razstave del mladih umetnikov, udeležencev Otroške šole slikanja – skupina Vezenine Bled. Otvoritev razstave bo v torek, 18.6.2024, s pričetkom ob 17.30 v večnamenski dvorani v pritličju. Otroška šola slikanja deluje v Avstriji že več kot 50 let in je namenjena otrokom med šestim in enajstim letom starosti. Na tečaju otroci ustvarjajo slike na slikarskih stojalih v velikosti 70×100 cm, pri čemer uporabljajo osnovne barve. Posebnost te šole je, da prostovoljci spremljevalci otroke spodbujajo in jim svetujejo, ne da bi jih poučevali ali ocenjevali. Otroci tako svobodno raziskujejo svojo domišljijo, iščejo motive in razvijajo svojo umetniško izražanje. Razstava prikazuje njihova dela, ki so plod ustvarjalnega procesa, polnega domišljije in osebnega izraza. Vabljeni, da si ogledate te edinstvene stvaritve in podprete mlade umetnike na njihovi poti odkrivanja slikarstva. Razstava bo nato na ogled čez celo poletje.

5RITMOV, četrtek, 20. 6. 2024, ob 16.30, Večnamenska dvorana – Medgeneracijski center Vezenine Bled
V četrtek, 20.6.2024, bo na sporedu še zadnjiče v letošnjem šolskem letu delavnica 5Ritmov. Plesno gibanje pripomore k večji telesni gibljivosti, odpravlja mišično zakrčenost, ki je posledica stresa, uravnava metabolizem. Na psihološki ravni pomaga pri ozaveščanju in kreativnem izražanju čustev in prepoznavanju vzorcev obnašanja. Na duhovni ravni zmanjšuje razkol ločenosti med telesom in duhom. Ne potrebujete nikakršnega plesnega znanja, saj gre v osnovi za gibanje in ne ples v klasičnem pomenu besede. Delavnice potekajo enkrat na mesec. Na delavnico se ni potrebno prijaviti.

PREDSTAVITEV KNJIGE: 𝐄𝐋𝐃A 𝐕𝐈𝐋𝐄𝐑 – Notranji naboj, petek, 21.6.2024, ob 18.00, Večnamenska dvorana – Medgeneracijski center Vezenine Bled
Elda Viler o knjigi: “Kaj reči o meni? Da sem iz Koštabone vedo vsi, da sem bila pevka tudi. Dolgo sem želela, da bi delček svojega življenja in dela pri različnih zakulisij na slovenski glasbeni sceni ovekovečila tudi v knjižni obliki in to se mi je uresničilo ravno na pragu osemdesetega rojstnega dne. Upam, da se bo uresničil tisti stavek iz uvoda v knjigo: “Vzameš me v roke!” in da me boste spoznali tudi v neki drugi, verjetno doslej neznani luči.”
Na dogodku bo tudi avtor knjige Ivo Gajič, pogovor bo vodila Jožica Hribar.

Študijski krožek: ZGODBE IZ VEZENIN
Pobrskate po vašem arhivu za kakšno fotografijo ali zapis iz časov Tovarne Vezenine Bled. Prav tako lahko tudi sami zapišete kakšno zgodbo, anekdoto, lep spomin, ki se vam je še posebej vtisnil v spomin iz vašega dela v Vezeninah.
Naslednje srečanje je predvideno za sredo, 26.6.2024, ob 9.30. Takrat že lahko prinesete tudi svoje zgodbe. Upamo, da se bomo zbrali v še večjem številu. Če se srečanja ne morete udeležiti, nam lahko svojo zgodbo pošljete na naš e-naslov (mcbled@guest.arnes,si). Zgodbo naj bo kratka (maksimalno polovica A4). Lahko nam posredujete tudi več kratkih zgodb. Vse zgodbe, fotografije, stare zapise bomo nato zbrali in uredili ter jih izdali v knjigi.  Če ste pripravljeni svojo zgodbo povedati tudi pred kamero, pa se lahko dogovorimo tudi za snemanje. Če poznate še koga, ki bi imel kakšno zgodbo iz tistih časov, ga povabite zraven k sodelovanju in mu posredujete sporočilo.

Urnik rednih delavnic Medgeneracijskega centra Bled v juniju:

Dostopnost

Share This