Programi

Brezplačni programi za zaposlene in brezposelne

Projekt Znanje nas aktivira 2

NE ČAKAJTE NA BOLJŠE ČASE IN AKTIVIRAJTE SVOJE ZNANJE!

Programi projekta Znanje Nas Aktivira (ZNA) 2 so namenjeni odraslim, starejšim od 45 let (zaposlenim in brezposelnim), razen osebam, ki imajo status upokojenca, in so BREZPLAČNI. Namen projekta Znanje Nas Aktivira (ZNA) 2 je povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje ter izboljšati kompetence, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

Zaradi zahtev in pravil projekta, ki je sofinanciran s strani Evropskega socialnega sklada in Republike Slovenije, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, imajo prednost pri vključitvi v programe udeleženci, ki imajo zaključeno največ poklicno izobrazbo in/ali udeleženci, ki še niso vpisani v noben program projekta ZNA2.

Na Ljudski univerzi Radovljica bo v letu 2022 preko projekta ZNA2 potekal naslednji program, kamor se lahko vključite odrasli, starejši od 45 let, ki še niste upokojeni.

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL

ZAČETEK: SREDA, 6.4.2022, OB 18.00

Refleksoterapija je energetska masaža, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se s pritiskanjem na te refleksne točke lahko sprosti in uravnovesi vse telo. Spoznali bomo anatomijo stopala/dlani, osnove refleksoterapije, tehnike izvajanja, indikacije, kontraindikacije, sheme refleksnih con in pridobljeno znanje tudi prenesli v prakso. Praktično delo bo potekalo v parih.

Na 20-urnem tečaju boste pridobili osnovno znanje refleksne masaže stopal, primerno za domačo uporabo. Za udeležbo na tečaju ni potrebno predznanje, zato je tečaj primeren za vse.

Tečaj bo potekal vsako sredo, 18.00 – 20.15, skupaj 7 srečanj.

SKRIVNOSTI ZDRAVILNIH RASTLIN PO SV. HILDEGARDI

ZAČETEK: ČETRTEK, 7.4.2022, OB 17.00

Pri zeliščih bomo preko knjig SV. Hildegarde obravnavali zelišča in druge zdravilne rastline, ki jih je prakticirala Sv. Hildegarda in se obenem seznanili z njihovimi  zdravilnimi učinki ter recepti. Hildegard von Bingen, sveta Hildegarda (1098 – 1079), je ena najbolj pomembnih ženskih osebnosti v evropskem prostoru. Že v času njenega  življenja, kar je redkost, so jo kot vizionarko (Prophetia) častili in spoštovali  številni s cerkvenega in političnega področja ter seveda navadni ljudje, ki so jo prav tako prosili in upoštevali njene nasvete, tako z verskega, kot tudi z življenjskega področja.

Predavanja bodo praktična, saj bodo zdravilne rastline in posamezni izdelki predstavljeni tudi v živo.

Tečaj bo potekal vsak četrtek od 17.00 – 19.00, skupaj 5 srečanj.

Kontakt in prijave

Telefon

041 762 616, 04 537 24 12