PROGRAM NAPREDNEGA RAČUNALNIŠTVA

Izvaja Bojana Jamnik Široka

Program je namenjen tistim, ki že imate dovolj znanja iz računalništva in želite svoje znanje še nadgraditi. Pridobili boste znanje iz uporabe najrazličnejših spletnih aplikacij, uporabe socialnih omrežij in podobno. 

SKLOP IZKUSTVENIH DELAVNIC – KAKO GRADITI ODNOS Z OTROKOM OZ. MLADOSTNIKOM?

Izvaja: Verona Šuštar in Nina Pohar

 

V sklopu treh delavnic bomo spoznali:

  1. kaj so vedenjske težave ter kaj vse vpliva nanje;
  2. zakaj so meje tako pomembne in kako postaviti hišna pravila;
  3. kako ohraniti ter negovati odnos z otrokom/mladostnikom oz. vnukom.

Delavnice so izkustvene narave, zaželeno je, da udeleženci izpostavijo konkretne težave s katerimi se soočajo, skupaj pa bomo poiskali možne poti reševanja, usmeritve.

ENERGIJSKE VAJE PO KITAJSKI TRADICIONALNI MEDICINI

Izvaja Irena Lukežič

Vaje po kitajski tradicionalni medicini in Qi Gongu krepijo naše energijske poti in biopotenciale posameznih organov, sproščajo napete mišice, vezivno tkivo in sklepe. Uravnovesijo gibanje našega telesa. Vaje se zaključijo z dihalnimi tehnikami in meditacijo. 

IZDELAVA MOZAIČNIH OGLEDAL IN HIŠNIH ŠTEVILK

Izvaja: Urška Ambrožič Potočnik

Na tečaju boste oblikovali vaše novo ogledalo ali hišno številko in ju nato po vaši zamisli obložili v mozaik iz keramičnih ploščic. Spoznali boste zahtevnejše oblikovanje keramike, saj boste osvojili oblikovanje mozaičnih koščkov v različne oblike in se jih naučili zlagati v smiselne vzorce.

USTVARJALNICE Z BREDO

Izvaja Breda Rozman

Ustvarjali boste iz različnih materialov in se spoznali z različnimi tehnikami. Iz najlona boste izdelovali rože, vizitke v Quilling in 3D tehniki in še mnogo drugega.

NADALJEVALNA ASTROLOGIJA

Izvaja Danica Janc

Program Astrologija je namenjen udeležencem, ki so ga v lanskem letu že obiskovali. Znanje o astrologiji bodo nadgradili s praktičnimi primeri in izračuni svojih astroloških kart.

PRAVO ZAME

Izvajata Nadja Vidic in Tanja Antonič Svetina

Pravnici Nadja in Tanja vam bosta v mesečnih predavanjih pomagali razreševati marsikatero pravno dilemo. Pripravili sta pester izbor tem, ki se navezujejo na najpogostejša pravna vprašanja in zagate. Predstavili vam jih bosta v teoriji in praksi.

https://us02web.zoom.us/j/89844903895?pwd=Zkt0UGx5MURtNkx3cjF5VWRzTm1oQT09

 

 

 

ZAČETNA FRANCOŠČINA Z NARAVNIM GOVORCEM

Izvaja Dimitri Duhannoy

Program je namenjen udeležencem, ki so program obiskovali že v lanskem letu. Udeleženci se bodo še naprej spoznavali z osnovami francoskega jezika.

NADALJEVALNA FRANCOŠČINA

Izvaja Eva Poklukar

V programu se bodo udeleženci naučili tvorjenja bolj zapletenih povedi, s katerimi bodo izrazili svoje izkušnje in dogodke, želje, ambicije ter mnenja. Znali bodo povedati zgodbo ali obnoviti vsebino knjige oz. filma. Znašli se bodo v večini pogovorov in se z lahkoto vključili v pogovor s splošnimi temami. 

KULINARIČNE DELAVNICE Z MATEJO REŠ

Izvaja Mateja Reš

Mateja bo pripravila delavnice, ki vas bodo navdihnile za še bolj ustvarjalno pripravo hrane in vas spodbudile k še pogostejši uporabi zelenjave, sadja in zelišč z domačega vrta. Iz preprostih in naravnih sestavin se namreč da pripraviti veliko okusnih jedi.

ŠOLARIJE NA MEDGENERACIJSKEM CENTRU BLED

V aprilu smo na Medgeneracijskem centru Bled v okviru projekta Večgeneracijski center Gorenjske pričeli z izvajanjem brezplačne učne pomoči za osnovnošolce, tako imenovane Šolarije. V teh časih se prav vsi soočamo s korona izzivi in na podlagi zaznanih potreb smo se odločili, da priskočimo na pomoč tudi našim osnovnošolcem.

 

Na Šolarijah se bomo seznanili z različnimi učnimi metodami in jih prilagodili prevladujočemu stilu posameznika. Ni pomembno le, kaj se učimo, ampak tudi kako se to učimo. Naš cilj je, da s skupnimi močmi, različnimi metodami na interaktiven način premagamo šolske izzive ter usvojimo določeno snov z razumevanjem. Brezplačna učna pomoč bo potekala individualno, v dvojicah ali v skupini v prostorih Medgeneracijskega centra Bled. Veseli bomo novih prostovoljcev, ki bi bili pripravljeni deliti svoja znanja in izkušnje preko Šolarij. Kontaktirate nas lahko na mcbled@guest.arnes.si.

 

ŠOLARIJE NA MEDGENERACIJSKEM CENTRU BLED bodo obsegale:

  • pomoč pri osvajanju učne snovi, reševanju domačih nalog,
  • pomoč pri organizaciji šolskega dela in načrtovanju učnih obveznosti,
  • pripravo na teste,
  • pomoč pri iskanju učnih metod za prevladujoči učni stil posameznika.