Program

NA PROGRAME SE JE POTREBNO PREDHODNO  PRIJAVITI NA:

mcbled@guest.arnes.si, 040 810 476

 

BREZPLAČNI PROGRAMI

PROGRAM MCB 2023/2024

Program za šolsko leto 2023/2024 lahko preverite na povezavi: https://lu-r.si/2023/08/28/program-mcb-2023-2024/

 Aktualne dogodke in informacije spremljajte v obvestilih: https://lu-r.si/izobrazevanja/medgeneracijski-programi/medgeneracijski-center-bled/

VADBA ZA HRBTENICO

 Izvajalka Marjeta Žerovc, ob torkih in četrtkih od 9.00 do 10.00, Medgeneracijski center Vezenine Bled + ZOOM

Z vajami za hrbet bomo okrepili hrbtne in trebušne mišice, ki vplivajo na telesno držo, razgibali sklepe hrbtenice in okončin in se naučili vzravnane in pravilne drže. Vaj se bomo lotili postopoma, brez naprezanja in predvsem redno.

 

NEMŠKA KONVERZACIJA – Kaffeeklatsch auf Deutsch – Klepet ob kavi z naravno govorko

Izvajalka Ksenja Kuralt, Trajanje: 24 ur, srede ob 9.00, Medgeneracijski center Vezenine Bled

V programu nemške konverzacije boste aktivno sodelovali pri izbiri tem in gradiv. V sproščenem vzdušju se bomo popolnoma potopili v nemški jezik. S pomočjo različnih medijev bomo bogatili besedni zaklad, izmenjavali mnenja in izkušnje ter poglobili razumevanje nemške kulture in mentalitete. Prav tako bomo ponovili pomembne slovnične strukture, ki nam še delajo težave. Program je zasnovan za tečajnike, ki se znajo sporazumevati vsaj na nivoju A2.

TEČAJ ŠPANŠČINE A1/2

Izvajalka Marcela Boben, Trajanje: 24 ur, ponedeljki ob 10.45, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Svoje znanje boste obnovili, poglobili in ga razširili z ustreznim zahtevnejšim besediščem in slovničnimi strukturami, v dinamičnem, sproščenem vzdušju, skozi različne vrste aktivnosti. Spoznali boste nove čase, kot sta prihodnjik in preteklik, in nadgradili sposobnost ustnega in pisnega sporazumevanja.

 

JOGA Z MARCELO

Izvajalka Marcela Boben, Trajanje: 24 ur, ponedeljki ob 9.00, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Joga je starodavna znanost o življenju, eden najstarejših naukov o ravnovesju telesa, uma in duha, ki so ga Indijci izmojstrili in izvajali že pred tisočletji. Asane prenavljajo, pomlajujejo krepijo in varujejo  pred boleznimi. Cilj jogijskih praks je svobodno življenje, neodvisno od zunanjih in notranjih pritiskov. Pridružite se nam na srečanjih in jogo izkusite na svojem telesu, hitro boste deležni njenih pozitivnih učinkov.

AKVAREL

Izvajalka Mojca Ahčin Rozman, Trajanje 12 ur, torki ob 12.00, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Delavnice bodo usmerjene v nadgradnjo akvarela, ustvarjali bomo v kombinaciji miks medija in šablon na različne materiale.

 

USTVARJALNICE

Izvajalka Mojca Ahčin Rozman, Trajanje 12 ur, četrtki ob 14.00, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Oblikovali bomo iz različnih materialov in jih kombinirali na naravne materiale. Svojo kreativno energijo bomo izrazili preko slikanja na blago, oblikovanja in barvanja lesa, filcanja…

 

 

ZAČETNI TEČAJ ŠIVANJA

Izvajalka Andreja Jakun, Trajanje 16 ur, torki ob 16.30, izvajanje februar 2024, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Namenjen je popolnim začetnicam v šivanju. V programu bomo spoznali stroje in materiale, izdelali prevleko za blazino, pogrinjek za mizo, košarico za kruh, toaletno torbico, šal in preprosto kapo.

 

ŠIVARNICE

 Izvajalka Andreja Jakun, Trajanje 15 ur, ponedeljek (dopoldan) ali torek (popoldan), izvajanje februar, marec 2024, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Tudi letošnjo jesen bomo nadaljevali s šivanjem in tako poskrbeli za udobje, varnost in toplino. Posvetili se bomo izdelavi uporabnih tekstilnih izdelkov.

 

 

TEČAJ KERAMIKE

Izvajalka Tanja Peternel, Trajanje 12 urpetki od 10.00 do 12.15, marec 2024, Medgeneracijski center Vezenine Bled

V programu bomo s pomočjo različnih tehnik izdelali izdelke iz keramike. Naučili se bomo tudi poslikati izdelke.

 

 

JUTRANJA TELOVADBA 1000 GIBOV Z DRUŠTVOM ŠOLA ZDRAVJA – SKUPINA VEZENINE BLED

Trajanje: vsak delovni dan, ob 8.00 pred Medgeneracijskem centrom Vezenine Bled

Vadba poteka 30 minut, stoje. Za udeležbo na telovadbi ne potrebujete predhodne kondicijske pripravljenosti, drage športne opreme ali polne denarnice. Vaje so preproste in primerne za vsakogar, izvajate jih po svojih zmožnostih in sposobnostih.

 

PLES V KROGU

Izvajalka Metka Frelih, Trajanje: 20 ur, četrtki ob 15.00, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Namen plesov v krogu je izkušnja in doživljanje njihove moči preobrazbe, ki je bila znana že starim ljudstvom. Folklorni plesi obujajo tradicijo iz življenja ljudi, plesi v krogu pa prinašajo harmonijo in mir. Plesni koraki in glasba nas vodita k veselju do življenja. Postanemo eno z glasbo, plesom, soplesalci, z vsem kar nas obdaja, predvsem pa z virom življenja, ki je v nas samih. Zaplešimo skupaj in odprimo se svetlobi, ki je že v nas.

DRUŠTVO UPOKOJENCEV BLED

MOŽGANSKA AEROBIKA

Izvajalka Ana Samsa, Trajanje 12 ur, Društvo upokojencev Bled

Svoj spomin lahko urimo, izboljšujemo in krepimo vse življenje, pri katerokoli starosti, enako kvalitetno. Z redno uporabo se bo vaš spomin izboljšal, poleg tega pa se bomo družili, kar pomeni, da bomo ustvarili socialno mrežo, ki je ena izmed faktorjev, ki dobro vpliva na naše možgane in sodi v zdrav način življenja.

PLAČLJIVI PROGRAMI

OTROŠKA ŠOLA SLIKANJA

Izvajalke Sergeja Ažman Lapajne, Ana Marija Kovač, Nataša Borštnik, Kara Kalajžič, Nada Radonjič Trajanje: 30 ur, ponedeljki (OŠ Bled), srede (MCV Bled): CENA 80 EUR.  

Otroška šola slikanja je preverjena šola slikanja, ki deluje v Avstriji že več kot 50 let. Namenjena je otrokom med šestim in enajstim letom starosti. Otroci na tečaju rišejo poljubne motive, ki so plod njihove domišljije. Pri slikarskem postopku imajo vedno glavno besedo, ob tem se razvija in spodbuja njihova kreativnost in domišljija. So zelo aktivni in prav oni so tisti, ki zastavljajo vprašanja o svoji sliki. Učitelji, prostovoljci imajo vlogo in cilj, da otroke usmerjajo k iskanju motivov, idej ter premisleku o slikanju in slikarstvu. Otroci bodo risali na slikarskih stojalih na formatu v velikosti 70×100 cm ter z osnovnimi barvami. Ob koncu tečaja sledi razstava del. S programom začnemo oktobra in bo trajal do konca maja.

 

RAZVIJANJE KREATIVNEGA POTENCIALA Z MODERNIM MOZAIKOM

Mentorica Urška A. Potočnik. Trajanje: četrtki od 17:30 do 19:45, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Cena 60 EUR na mesec

Bistvo srečanj je odpirati in razvijati kreativno energijo znotraj posameznega otroka  s pomočjo sproščenega in varnega okolja, kjer otroci z uporabo različnih metod iskanja svojih lastnih idej kreiranja, le te tudi uresničujejo. Vsak otrok je individualen, zato skupina sprejme samo 8 otrok, kar mentorici omogoča različne in predvsem osebni pristop z vsakim posameznikom. V takem okolju bo z otroci iskala njihov lasten umetniški slog s pomočjo modernega mozaika, z učenjem otrok organizacije priprave na posamezni izdelek, s počasnim vpeljevanjem pravil in tehnik pri izdelavi modernega mozaika, glede na željo in dovzetnost otroka. Spoznavali bodo različne materiale, ki so primerni za izdelavo mozaika in njihove kombinacije ter uporabo barv v modernem mozaiku. Otroci bodo izdelane mozaike odnesli domov, razen enega, ki ga bodo izdelali vsi skupaj (mozaični team building) in bo umeščen v lokalno skupnost. Ob koncu šolskega leta bodo udeleženci skupaj z mentorico, sami, v celoti organizirali razstavo nastalih del.

NADALJEVALNI TEČAJ RUSKEGA JEZIKA A1/2

Izvajalka Anzhela Gregorc, Trajanje 30 ur, torki ob 17.00, Cena 80 EUR

Program je namenjen vsem, ki so že obiskovali kakršen koli začetni tečaj. Potrebno je predznanje ruske abecede, branja, spreganja glagolov, sedanji in pretekli čas, samopredstavitev, števila ter ura. Na tečaju bomo osvežili in utrdili snov z začetnega tečaja.

Ta tečaj bo posvečen orientiranju v mestu: kako se pride iz ene točke do druge, uporaba mestnega transporta in metroja (glagole premikanja), opis človeka in njegove podobe, barve.

PROGRAMI V OBČINI GORJE

KULINARIČNE DELAVNICE – Od vrta do prta

Izvajalka Mateja Reš, Trajanje 12 ur, vsak tretji četrtek v mesecu

Mateja Reš vas bo jeseni popeljala od vrta do prta in vam med delavnicami postregla z vedno uporabnimi, brezplačnimi in okusnimi kulinaričnimi nasveti, seveda pa ne bo manjkala degustacija pripravljenih dobrot.

JOGA OBRAZA

Izvajalka Marcela Boben, Trajanje 20 ur, jesen 2023

Gube lahko izbrišemo in preprečimo na popolnoma naraven način in si s tem povrnemo mladostni videz. Osnovni tečaj joge obraza po sistemu »Savinina joga obraza« je program aktivne vadbe, sistem specializiranih vaj, s katerimi dvigujemo in krepimo vseh 57 mišic obraza, vratu in lobanje in tako na popolnoma naraven način poskrbimo za mladosten videz. Na ta način bomo okrepili in učvrstili celoten obraz, zaradi napetih in čvrstih mišic se povešena koža vrača nazaj na svoje mesto, brišejo se gube. Zaradi boljše prekrvavljenosti kože, je stimulirana tudi proizvodnja kolagena in elastina, koža pa postane bolj napeta in sijoča.

JOGA Z ANO PIRIH

Izvajalka Ana Pirih, Trajanje 12 ur, torki ob 10.00, Občina Gorje

Krog joga vadba za boljše počutje je preplet znanja Hatha joge, lastnih raziskovanj v mešanici z Vinyasa jogo, kjer se gib in dih povezujeta v skupen ritem. Ni enega brez drugega. Vsaka vadba se razvija organsko, zato je vedno malo drugačna, a smiselno povezana v celoto.

Kontakt

Telefon

040 810 476

Email

mcbled@guest.arnes.si

Dostopnost